Kan je je haar sneller laten groeien?

Kan je je haar sneller laten groeien?

Het uitgroei proces van je haar is op zijn zachtst gezegd lang en kronkelig. Als jij het gevoel hebt dat je alle haaroliën, serums en doe-het-zelf maskers hebt geprobeerd in de hoop je haargroei te stimuleren maar nog steeds niet de resultaten van je inspanningen ziet, dan hebben wij het voor jou.

Er zijn veel factoren die invloed hebben op hoe snel (of traag) je haar groeit, maar de eerste stap is weten welke dat zijn zodat je het proces om langer haar te krijgen een kick-start kunt geven.

1. Eet evenwichtig.

Het gezegde “Je bent wat je eet” is waar als het over je haar gaat. Studies tonen aan dat de vitaminen en mineralen uit voeding een belangrijke rol spelen in de groeicyclus van de haarfollikel. De gezondheid en sterkte van je lokken kunnen een weerspiegeling zijn van wat er in je lichaam gebeurt en wijzen op vitaminetekorten die een invloed kunnen hebben op de snelheid waarmee je haar groeit.

Een evenwichtig dieet met proteïnen, fruit, groenten en koolhydraten kan ervoor zorgen dat je de nodige vitaminen, mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor de groei van je haar. Jenny Sobera, een gediplomeerd dermatoloog bij Village Dermatology in Alabama, raadt een dieet aan met voedingsmiddelen zoals zalm voor de omega-3 vetzuren die de haargroei kunnen bevorderen, bessen voor hun antioxiderende eigenschappen die het haar kunnen versterken en zoete aardappelen die rijk zijn aan vitamine A. Studies hebben aangetoond dat dit ook helpt bij de productie van gezond haar. Als je vermoedt dat je haarproblemen te maken hebben met je dieet, overweeg dan een bezoek aan een arts om een bloedtest te doen om te controleren op vitaminetekorten die kunnen bijdragen aan dun haar of haarverlies.

2. Was je haar regelmatig, maar overdrijf het niet!

Er heerst veel verwarring over hoe vaak je je haar moet wassen. Sommige mensen wassen hun haar dagelijks, terwijl anderen een week (of langer) wachten met wassen. De waarheid is dat een te lange periode tussen wasbeurten kan leiden tot verstopte poriën en een belemmerde haargroei – maar dat geldt ook voor te vaak wassen, waardoor de hoofdhuid uitdroogt en de haarzakjes meer talg gaan produceren om de droogte tegen te gaan.

Dus, hoe vaak moet je wassen? Volgens de American Academy of Dermatology hangt dat af van de hoeveelheid olie die je hoofdhuid produceert. Als je hoofdhuid snel vet wordt, kunt je beter dagelijks wassen, terwijl mensen met een droge of gekleurde hoofdhuid misschien wat langer zonder kunnen. Wat je schema ook is, het is altijd een goed idee om ten minste twee keer per maand een verhelderende shampoo te gebruiken om je hoofdhuid grondig te reinigen en een gezonde omgeving voor haargroei te behouden.